Hebt u in maart of april bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel zeer binnenkort af. U kunt het bijzonder uitstel nu verlengen met een online formulier.

Vanaf 16 maart kon u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als uw bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. U vroeg dan automatisch bijzonder uitstel aan voor 3 maanden. In de schriftelijke ontvangstbevestiging die u hebt gekregen, staat de einddatum van het bijzonder uitstel.

Is het bijzonder uitstel van 3 maanden afgelopen of loopt dit binnenkort af? En hebt u langer uitstel nodig? Dan kunt u een verzoek doen om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling. Wanneer de belastingdienst (nog) niet zo’n verzoek van u heeft ontvangen, stuurt zij u op tijd een brief om u te waarschuwen dat uw bijzonder uitstel afloopt. U kunt dan online, maar ook nog schriftelijk, verlenging aanvragen.

Vroeg u bijzonder uitstel voor 3 maanden voor een bedrag vanaf € 20.000? Dan heeft de belastingdienst extra informatie om uw verzoek snel en correct uit te voeren. Ook deze informatie kunt u via het online formulier meesturen.

Schriftelijke verzoeken die de belastingdienst in de afgelopen weken heeft ontvangen met de benodigde verklaring en eventuele stukken, worden direct behandeld. U hoeft niet opnieuw verlenging van bijzonder uitstel aan te vragen. Wanneer het schriftelijke verzoek niet volledig is, neemt de belastingsdienst contact met u op.

Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u meer informatie en een link naar het online formulier.