Voor veel ondernemers en dga’s een belangrijk punt: de auto van de zaak. Vanaf 2019 wijzigt de regelgeving. Blijft elektrisch rijden interessant?

 

Op dit moment is de bijtelling voor het privégebruik van een elektrische auto van de zaak 4% van de cataloguswaarde. Per 1 januari 2019 gaat de bijtelling echter omhoog naar 22% voor zover de cataloguswaarde meer dan € 50.000 bedraagt. Het percentage van de bijtelling dat van kracht is bij de aankoop van de auto staat voor vijf jaar vast. Vanaf 2021 worden de lage bijtellingspercentages afgeschaft en geldt voor elke auto een bijtellingspercentage van 22%.

 

Naast het voordeel van de lage bijtelling is er ook nog het voordeel van milieu-investeringsaftrek, de wegenbelasting en de BPM. Door het aanschaffen van een elektrische auto kunt u gebruik maken van 36% milieu-investeringsaftrek tot een waarde van € 50.000. Daarnaast betaalt u voor een volledig elektrische auto geen wegenbelasting en geen BPM tot 2021.

 

Indien u overweegt een elektrische auto van de zaak van meer dan € 50.000 aan te schaffen, is het dus raadzaam dit nog in 2018 te doen.

 

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met ons kantoor.