Dienstverlening

Een vijfde van alle bedrijven in Nederland houdt zich uitsluitend bezig met dienstverlening. Van juridische ondersteuning, arbeidsbemiddeling en organisatieadvies tot software-ontwikkeling, schoonmaak, communicatie en financiële dienstverlening. 

Veel dienstverleners hebben de wind inmiddels weer in de zeilen en de sector groeit gestaag. Vooral software en IT en de adviesbranche zijn snelle stijgers. Digitalisering en andere technologische ontwikkelingen zorgen immers voor een grote vraag naar expertise. Dat biedt mooie kansen voor startende ondernemers. Een op de twee start-ups gaat dan ook in de dienstverlening aan de slag.

Ondanks de rooskleurige tendens zijn er ook genoeg uitdagingen. De arbeidsintensieve dienstensector staat voortdurend onder druk om de kostenefficiency te verhogen. Om de winstgevendheid te vergroten is er ook een trend naar nieuwe verdienmodellen te zien.

Wilt u ondersteuning bij het starten van een dienstverlenend bedrijf? Hulp bij het optimaliseren van uw bedrijfsvoering? Of ziet u een kans die u niet kunt laten liggen? Onze adviseurs helpen u graag verder.